nl
 • nl
 • en
 • fr
 • Terug naar overzicht

  Zwembadcomplex De Lo
  Heist-Op-Den-Berg, België

  Opdrachtgevend bestuur

  gemeente Heist-Op-Den-Berg

  Bouwheer

  Groep Sportoase NV

  Programma

  25m-bad, instructiebad, speelzones, glijbanencomplex, wellness, cabinezaal, brasserie, fitness

  Taken

  architectuur, waterbehandeling, interieur

  Studiebureau

  VK Engineering (stabiliteit & technieken), Omgeving CV (landschapsarchitect, stedenbouwkundige)

  Oplevering

  2019

  Bruto oppervlakte

  ± 5 925 m²

  Bouwkost (excl. BTW)

  ± € 12.8 mln

  Fotografie

  LD-Architecten, Groep Sportoase NV (SO)

  Het nieuwe zwembadcomplex Hof van Riemen treedt in dialoog met zijn omgeving door zijn bijzondere vormgeving: het volume bouwt zich harmonieus op vanuit de laagte van het uitgestrekte landschap naar de hoogte toe waar het de inkom van het gebouw markeert. De dakvorm is een veruitwendiging van de onderliggende functies.

  SO

  De waterdiepte van het sportbad correspondeert met het bovenliggend hellend dak: laag waar het ondiepe water is, hoog waar het water diep is. De cafetaria, fitness en danszaal bevinden zich in de hogere dakvlakken en kijken letterlijk vanuit de hoogte op de zwembaden of omgeving.

  SO

  Het ontwerp past zich in het landschapspark in maar heeft toch een hedendaagse uitstraling door de pure vormgeving. Het gebouw wordt een belangrijk herkenningspunt in het landschap door de houten gevelvlakken gecombineerd met een bronskleurig accent aan de inkompartij. Het zwembadcomplex staat op het kruispunt van de recreatieve fietsroute tussen het stadscentrum en park en de oprijlaan naar de parking. De gevelopeningen zijn strategisch geplaatst.

  Het project heeft een duidelijke opsplitsing tussen sportbad met tribune en de instructie- recreatie baden. In de recreatie stellen we authentieke waarden in relatie met water centraal zoals het genieten van eenvoudige dingen, de stuwkracht van het water of net andersom het zacht opborrelde, de hitte van een stoombad of het verfrissende van een regengordijn.

  SO
  Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info