nl
 • nl
 • en
 • fr
 • Terug naar overzicht

  Sporthal Den Oosthoek
  De Panne, België

  Opdrachtgevend bestuur

  gemeente De Panne

  Bouwheer

  gemeente De Panne

  Programma

  sporthal met vaste tribune, sporthal, klimzaal, multifunctionele ruimte, powerzaal, cafetaria

  Taken

  architectuur, interieur

  Studiebureau

  Dirk Gobbers Engineering BV (stabiliteit & technieken), Buro Bossaert (omgevingsaanleg)

  Oplevering

  2014

  Bruto oppervlakte

  ± 5 700 m²

  Bouwkost (excl. BTW)

  ± € 6 mln

  Fotografie

  LD-Architecten, Dirk Gobbers Engineering BV (DG)

  De nieuwe sporthal werd gebouwd op de site van de oude sporthal en zwembad en is ontworpen met maximale aandacht voor het aanpalende duinengebied en zo weinig mogelijk hinder voor de omgeving.

  Het gebouw is ontworpen in zichtbaar blijvend ter plaatse gestort beton met aan de inkom en de cafetaria plaatselijk overgangsstukken uit ribben in padoek.

  Het is een strakke, sobere en duurzame architectuur. De afschuiningen van de gevels en de iets lagere voor- en achterbouw minimaliseren de visuele impact van het gebouw zonder aan functionaliteit te verliezen.

  Het programma omvat een nieuwe sporthal, danszaal, powerzaal, klimzaal en cafetaria. De sporthal bestaat uit vier velden waarvan een zaal uitgerust is met een vaste tribune voor 260 bezoekers.

  De klimzaal met een hoogte van 12 meter is de eyecatcher aan de inkomgevel. Op het gelijkvloers is de ruime cafetaria ideaal gepositioneerd tussen duinen, zuidoostzijde en buitensportterreinen.

  De grote danszaal en de powerzaal bevinden zich op de verdieping. De passerelle op de verdieping maakt de connectie met de gelijkvloerse sporten.

  Meer info:
  https://www.depanne.be/product/716/sporthal-den-oosthoek

  Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info